Hívjon minket!

+36 80 69 69 00

Munkanapokon 8-16 óráig

Homlokzati falak külső oldali hőszigetelése Multipor hőszigetelő rendszerrel

Az épületek hőveszteségének, energetikai mutatójának meghatározó eleme a homlokzati határoló szerkezetek hőszigetelő képessége. Ez meglévő épületek esetében a homlokzati falak utólagos külső oldali kiegészítő hőszigetelésével is javítható. Az új építésű, alacsony energiaigényű, illetve passzívházak külső falszerkezetének fontos eleme a megfelelő hőszigetelő képességű anyagok alkalmazása. A hőszigetelő anyag kiválasztásának szempontjából a hőszigetelő tulajdonságokon kívül az anyag egyéb műszaki paraméterei is meghatározóak. Ilyen például, hogy a hőszigetelés természetes alapanyagú, kellően stabil szerkezetű, nem éghető, akusztikailag kedvező tulajdonságú és egyszerűen felhasználható legyen. A Multipor hőszigetelő lapok alkalmazásával kialakított hőszigetelés ezen elvárásokat teljesíti.

Kivitelezés

MP kulso1

Az alapfelület legyen kellően sík, stabil és pormentes. A felületi síkeltérés maximum 5mm lehet. Amennyiben szükséges a felületre kiegyenlítő vakolatot kell felhordani. Az első sor hőszigetelést egyéb hőszigetelő rendszereknél is használatos indító profilról kell indítani. (1. ábra)

A Multifix habarcsot fúrógépbe fogott keverőszárral, az előírt vízmennyiség hozzáadásával csomómentesre és egyenletes sűrűségűre kell keverni. Egyszerre csak annyi habarcsot keverjünk be, amennyit kb. fél órán belül felhasználunk. (2. ábra)

A habarcsot a hőszigetelő lapok teljes felületére 10 mm fogazatú glettvassal hordjuk fel. Ügyeljünk, hogy a lapok csatlakozó éleire ne kerüljön habarcs, ezzel biztosítva a lapok „száraz” kapcsolatát. (3. ábra)

MP kulso2

A hőszigetelő lapot a felülethez történő nyomással és oldalirányban történő kb. 2 cm eltolással kell a végleges pozícióba csúsztatni, mely lehetővé teszi a habarcsbordák elterülését, teljes felületű tapadást. A lapokat egymáshoz tompa ütköztetéssel „száraz kapcsolattal” kell csatlakoztatni.

Az elemeket soronként feles kötésben kell elhelyezni. A falsarkok kialakítása soronként kötésben történik. (4-5-6. ábra)

MP kulso3

Az elemek szükség szerinti méretre vágása kézi fűrésszel elvégezhető, akár íves vágások is könnyen kialakíthatóak. (7. ábra)
A teljes felület elkészítése után, illetve a habarcsréteg megszilárdulását követően a felületet szélszívástól függően, de minimum táblánként 1 db, táblaközépen elhelyezett dübellel meg kell erősíteni. (8. ábra)
Az esetleges illesztési egyenetlenségek kézi csiszolólappal korrigálhatóak, ezáltal teljesen sík felület hozható létre. (9. ábra)

MP kulso4

Minden pozitív falsarkokon hálós élvédő beépítése szükséges. Az élvédőt Multifix ragasztóhabarcsba kell ágyazni, majd a hálós részt be kell simítani. (10. ábra)
A Multipor hőszigetelésre fogazott glettvassal kb. 6-8mm vastagságú Multifix ragasztóhabarcsot kell felhordani, amibe üvegszövet hálót kell besimítani. Az üvegszövet hálót 10 cm-es átfedéssel kell beépíteni, ezzel biztosítva a teljes felület együttdolgozását. (11-12. ábra)

MP kulso5

A háló elhelyezése után újabb, kb. 3mm Multifix habarcs fedőréteget kell felhordani, amit műanyag simítóval el kell simítani. Így biztosítható, hogy a háló a habarcsrétegben a megfelelő helyre kerüljön. (13. ábra)
Az alapozó réteg felhordása után a fedővakolatot az egyéb hőszigetelő rendszerekkel megegyező módon, a gyártói útmutatások szerint kell elvégezni. Általánosságban elmondható, hogy a hőszigetelő rendszerhez illeszkedő, megfelelően alacsony páradiffúziós ellenállású, kiváló páraáteresztő tulajdonságú (ásványi eredetű szilikát ill. szilikon kötőanyagú) anyagot célszerű választani. (14-15. ábra)

Szerzői jog
Copyright 2003 Xella Baustoffe GmbH. Minden jog fenntartva! Minden szöveg, kép, grafikon, audio-, video- és animációs adatállomány, valamint ezek feldolgozásai a szerzői jog és a szellemi tulajdon védelmére vonatkozó más törvények hatálya alá tartoznak. Ezeket sem kereskedelmi vagy továbbadási célból másolni, sem pedig megváltoztatni és más weboldalakon felhasználni nem szabad. A Xella Baustoffe GmbH néhány internetes oldala olyan képeket is tartalmaz, amelyek azok szerzői jogvédelme alá esnek, akik ezeket rendelkezésre bocsátották.

Termékek
Az egyes oldalak szerkesztésének lezárta után előfordulhattak változtatások. Az ezen a weboldalon található adatokat körülbelülinek kell tekinteni. Változtatások és tévedések joga fenntartva. Az ábrák olyan tartozékokat is mutathatnak, amelyek nem tartoznak bele a szériás szállítási terjedelembe. A színeltéréseknek technikai okai vannak. Ez a weboldal olyan típusokat és gondozási szolgáltatásokat is tartalmazhat, amelyeket egyes országokban nem kínálunk fel. Az árakra és a széria felszerelésekre, a törvényes, jogi és adóelőírásokra vonatkozó közlések csak bizonyos országokban érvényesek.

Kereskedelmi márkák (védjegy)
Ha ezt másképpen nem adják meg, minden, a Xella Baustoffe GmbH cég internetes oldalain megnevezett márka a Xella Baustoffe GmbH vagy a Haniel Bau-Industrie GmbH törvény által védett áruvédjegye.

Licencjogok
A Xella Baustoffe GmbH egy innovatív és informatív internetes programot szeretne Önnek ajánlani. Ezért reméljük, hogy Ön is éppúgy örül a kreatív designnak, mint mi. Mindazonáltal azonban a megértését kell kérnünk, amiért a Xella Baustoffe GmbH-nak védenie kell a szellemi tulajdonát, beleértve a szabadalmakat, kereskedelmi márkákat és szerzői jogokat, és hogy ezek az internetes oldalak semmiféle licencjogokat nem biztosíthatnak a Xella Baustoffe GmbH szellemi tulajdonára.

Felelősség és garancia
A Xella Baustoffe GmbH cég az információkat anélkül bocsátja rendelkezésre, hogy akár kifejezetten akár hallgatólagosan bármilyen szavatosságot vagy garanciát nyújtana. De kizárt a piacképességet, a meghatározott célokra való alkalmasságot vagy a törvények és szabadalmak meg nem sértését érintő minden hallgatólagos garancia is. Még ha abból indulunk is ki, hogy az általunk megadott információk helytállók, ezek mégis tartalmazhatnak hibákat vagy pontatlanságokat, amelyekért nem felelünk.

 

Az alábbi Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy az Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. (székhelye: 1139, Budapest, Forgách utca 11-13., cégjegyzékszám: 01-09-164665) (továbbiakban: Xella Magyarország) ismertesse Önnel a tevékenysége során kifejtett adatkezelési műveleteit az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (Általános Adatvédelmi Rendelet – General Data Protection Regulation (GDPR) előírásainak és a hatályos magyar jogszabályokban foglaltaknak megfelelve.

A Xella Magyarország adatkezelőnek minősül (továbbiakban: Adatkezelő) a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban ismertetett adatkezelései tekintetében. Adatkezelő elérhetőségei: telefon: +36-37-814-100, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelő adatkezelési folyamatai során betartja a hatályos jogszabályok előírásait és adatkezelési gyakorlata kialakításakor maradéktalanul tiszteletben tartja a magánszemélyek alapvető jogainak és magánszférájának védelmét, kiemelt figyelemmel az Általános Adatvédelmi Rendelet előírásaira.

Ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése merül fel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az 3201 Gyöngyös, Pf.155. címen.

I. Adatkezelés a www.ytong.hu, www.hoszigetelesbelulrol.hu, www.epiteniakarok.hu weboldalakon (együttesen: weboldalak)

A Xella Magyarország weboldalain keresztül elsősorban szakmai tájékoztatást nyújt termékeivel kapcsolatban, másodlagosan lehetőséget biztosít kapcsolatfelvételre telefonon, e-mail-en, valamint a weboldalakon elérhető „írjon nekünk”/ ”konzultációt kérek” funkción keresztül, ahol nevének, telefonszámának, e-mail címének megadása mellett megoszthatja Adatkezelővel a kérdéseit, tájékoztatást kérhet Adatkezelőtől az adatkezelés által folytatott fő tevékenységgel kapcsolatban. Az érdemi kapcsolatfelvételt követően az Adatkezelő ügyfélkapcsolati rendszerében (CRM) rögzíti az Ön által megadott egyéb adatokat (pl. kivitelezés helye, kivitelezésre vagy annak dokumentációjára vonatkozó információ), valamint a kapcsolattartás során keletkezett további adatokat (pl. látogatási jegyzőkönyvben foglaltak, szakértői vélemény) (kezelt adatok köre).

Az adatkezelés az Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) f) pontja alapján, a Xella Magyarország jogos érdekén alapulva történik. (az adatkezelés jogalapja) A vállalat számára fontos, hogy termékei, szolgáltatásai értékesítésekor és azok élettartama alatt folyamatos szakértői segítséget, támogatást tudjon nyújtani, valamint jótállási kötelezettségének és az iparágban elfogadott minőségi elvárásoknak eleget tudjon tenni. A kezelt adatokat kizárólag ebből a célból gyűjti és kívánja felhasználni a magánszemélyek magánszférájának tiszteletben tartása mellett.

Amennyiben nem osztja meg velünk ezeket az adatokat, vagy kezelésüket nem engedélyezi, úgy a nevezett szolgáltatásokat nem tudjuk Ön számára biztosítani.

Az adatokat az Adatkezelő a tárolásuk megkezdésétől számított 20 évig kívánja tárolni, tekintettel az általa forgalmazott építőipari elemek több évtizedig tartó élettartamára és a fogyasztók, építtetők által elvárt minőségi mutatók betartásának ellenőrzésére, biztosítására.

Az adatok tárolása anyavállaltunk, a Xella Baustoffe GmbH, mint adatfeldolgozó által biztosított CRM rendszerben történik. Az adatok tárolási helye: Németország.

A weboldalak működtetésében a MediaCo Hungary Kft. (Cégjegyzékszám: 01-09-987809, székhely: 1134 Budapest, Angyalföldi út 5/B.) működik közre tárhely szolgáltatóként.

Az Ön adatait kizárólag a Xella Magyarország használja fel, az adatok más adatkezelő számára nem kerülnek átadásra.

II. Üzleti partnerek kapcsolattartóira vonatkozó személyes adatok kezelése (B2B reláció)

A Xella Magyarország főtevékenységének vitele során rendszeres üzleti kapcsolatot tart fenn szállító és vevő üzleti partnereivel és a tevékenységével – közvetlenül vagy közvetve – érintett más, építőipari tervezésben vagy tevékenység ellátásában érdekelt piaci szereplőkkel, magánszemélyekkel, valamint a kivitelezéssel érintett jogi vagy magánszemélyekkel. Az üzleti kapcsolattartás kizárólag a Xella által gyártott termékek és szolgáltatások értékesítésének, rendeltetésszerű használatának biztosítása és az ahhoz szükséges szakmai információk, szaktanácsadás nyújtása érdekében történik. Az üzleti kapcsolattartás során személyes adat szerződés, egyéb dokumentáció, személyes találkozás, helyszíni tanácsadás, üzleti partnerünk, stb. útján jut az Adatkezelő birtokába.

Adatkezelő az általa kezelt adatokat (kapcsolattartó neve, e-mail címe, telefonszáma, beosztása, látogatási jegyzőkönyvek, kereskedelmi tevékenységhez tapadó jegyzetek, dokumentáció, fotó, szerződés, nyilvános adatbázisokból elérhető információk) az ügyfélkapcsolati rendszerében (CRM) és hálózati meghajtóján tárolja.

Az adatkezelés az Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) b) pontja alapján az Adatkezelővel megkötött szerződés teljesítése vagy szerződés megkötése érdekében, valamint f) pontja alapján, a Xella Magyarország jogos érdekén alapulva történik. (az adatkezelés jogalapja) A vállalat számára kiemelt üzleti cél, hogy termékei, szolgáltatásai értékesítésekor és azok élettartama alatt folyamatos szakértői segítséget, támogatást tudjon nyújtani meglévő, múltbeli vagy jövőbeni üzleti partnerei vagy termékeit használók számára, valamint az iparágban elfogadott minőségi, szakmai elvárásoknak hosszútávon eleget tudjon tenni. A kezelt adatokat kizárólag ebből a célból gyűjti és kívánja felhasználni a magánszemélyek magánszférájának tiszteletben tartása mellett és tartózkodik az ezen túlmutató, túlzó mértékű adatkezeléstől.

Amennyiben nem osztja meg velünk ezeket az adatokat, vagy kezelésüket nem engedélyezi, úgy a nevezett szolgáltatásokat nem tudjuk Ön számára biztosítani vagy üzleti kapcsolatot nem tudunk Önnel fenntartani.

Az adatokat az Adatkezelő a tárolásuk megkezdésétől számított 10 évig kívánja tárolni, tekintettel az általa forgalmazott építőipari elemek több évtizedig tartó élettartamára és a fogyasztók, építtetők által elvárt minőségi mutatók betartásának ellenőrzésére, valamint a folyamatos szakmai tanácsadás, kapcsoaltatartás biztosítására.

Az adatok tárolása anyavállaltunk, a Xella Baustoffe GmbH, mint adatfeldolgozó által biztosított CRM, valamint SAP rendszereiben történik. Az adatok tárolási helye: Németország.

Az Ön adatait kizárólag a Xella Magyarország használja fel, az adatok más adatkezelő számára nem kerülnek átadásra. Kollégáink közül kizárólag a megfelelő jogosultsággal rendelkező személyek férnek adataihoz.

II. Adatbiztonság

Az adatkezelők és az adatfeldolgozók gondoskodnak az iparágban elfogadott standardoknak megfelelő technológiai, fizikai, adminisztratív és eljárási védelemről annak érdekében, hogy biztosítsák a kezelt személyes adatok védelmét, bizalmas jellegét, integritását és hozzáférhetőségét.

III. A weboldali cookie-k használata

A cookie-k olyan kis szöveges fájlok, amelyek a felhasználók végberendezésén (számítógép vagy mobileszköz) tárolódnak, amikor a felhasználó bizonyos webhelyeket meglátogat. A cookie-k különböző célokra használhatók, pl. a webhely megfelelő működéséhez lehet rájuk szükség vagy Ön számára célzott hirdetést szeretnénk eljuttatni külső szolgáltatón keresztül.
A weboldalon használt cookie-k:

 Joomla, Cloudflare:  Szükséges cookie-k. Nélkülözhetetlenek a weboldal működéséhez. Ön ezek segítségével járhatja be a weboldala és használhatja annak elemeit. Ezek a cookie-k nem azonosítják Önt mint egyént, az oldal működése miatt van rájuk szükség.
 Google Analytics:  Ezek a cookie-k adatot szolgáltatnak a Google Analytics rendszerének, hogy az statisztikát tudjon készíteni az oldal üzemeltetőjének a számára, ami alapján jobban tudja optimalizálni az oldalt, így felhasználó barátabbá tudja tenni.  Az oldalon történő változásokat figyeli, hogy ki mikor hagyja el az oldalt, milyen termékeket nézett meg, mennyi időt töltött az oldalon a felhasználó stb. Ezekből az adatokból statisztikát készít és ez eredményeket megmutatja az oldal üzemeltetőjének, aki személyes adatokkal nem találkozik, csak statisztikai értékeket kap.
 Google, Facebook:  Ezek a cookie-k célzott hirdetés révén olyan tartalmat közvetítenek Önnek, amely az Ön számára érdekes és fontos lehet. Szintén ezekkel a cookie-kkal tudjuk mérni a reklámkampányok hatékonyságát.  A legtöbb célzó reklám cookie az IP-cím segítségével követi nyomon a fogyasztókat. A hirdetési rendszerek gyűjtik ezeket az IP címeket, de a hirdető ezekhez nem fér hozzá. A webhelyen tett korábbi látogatás alapján a hirdetési rendszerek célzott hirdetéseket jeleníthetnek meg a felhasználónak (remarketing).


Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

• Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
• Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
• Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Az Önt megillető jogok

Tájékoztatjuk, hogy jogszabály alapján az email-címen érvényesítheti az Önt megillető jogokat, amely alapján - a jogszabályban megjelölt keretek között - :

a) hozzáférést kérhet az Önről kezelt személyes adatokhoz, illetve másolatukhoz; (15. cikk)
b) tájékoztatást kérhet az adatkezelés főbb jellemzőit (célja, kezelt adatok köre, bevont adatfeldolgozók, adatkezelés tartam) illetően; (15. cikk)
c) kérheti az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatok indokolatlan késedelem nélkül helyesbítését vagy a hiányos személyes adatok kiegészítését; (16. cikk)
d) kérheti az Önre vonatkozó személyes adatok indokolatlan késedelem nélküli törlését (17. cikk), ha a személyes adatokra már nincs szükség az 1. pontban megjelölt célból, (ii) ha tiltakozik az adatkezelés ellen és az adatkezelő számára nem áll fenn más jogalap az adatkezelésre, (iii) az adatkezelés jogellenesen történt.
Nem lehet az adatokat törölni, ha jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.
e) kérheti az adatok használatának korlátozását (18. cikk), ha:

  1. Ön vitatja a személyes adatok pontosságát - ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát;
  2. az adatkezelés jogellenes, Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. Ön tiltakozott az adatkezelés ellen - ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben;


f), kérheti azt, hogy az Önre vonatkozó, Ön által megadott adatokat széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja vagy másik adatkezelő számára közvetlenül továbbítsuk (20. cikk)
;
g) tiltakozhat az adatkezelés ellen, amelyet követően az Adatkezelő az 1. pontban meghatározott célból adatait csak akkor kezelheti, ha az adatkezelő kényszerítő erejű jogos indoknak kíván megfelelni (21. cikk (1);
h) tartózkodási helye, munkahelye vagy a vélelmezett jogsértés helye szerinti felügyeleti hatóságnál eljárást kezdeményezhet (77. cikk).

Magyarországon a felügyeleti hatóság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. (Budapest, 1125, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.)

Jogsérelem esetén lehetősége van továbbá az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szemben peres eljárást indítani az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága, valamint az Ön tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt.

Az Ön megkeresésére tájékoztatás kérése esetén legfeljebb 30 napon belül, a megadott elérhetőségen válaszolunk.

Adatkezelési Tájékoztatónk mindenkor aktuális változata hozzáférhető a weboldalakon.

Budapest, 2018. május 25.

Xella Magyaroszág Kft.

Székhely:
H-1139 Budapest, Forgách utca 11-13.

Adószám: 10719046-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-164665

Levelezési cím:
H-3201 Gyöngyös, Pf. 155

Ügyvezetők:
Vidor Győző
Tóth Máté
Glück Gábor

Koncepció és megvalósítás:
Duisburg

Amtsgericht Duisburg
HRB 17446
Ust.-IdNr. DE 811142354

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Adatvédelmi szabályzat Engedélyezem Nem engedélyezem